Real Noorderwijk speelde een prachtige partij op Chatelineau en won met 4-9. Op 23/12 bekert Real Noorderwijk thuis verder tegen Futsal Antwerpen.

FC Yozgat Chatelineau  - Real Noorderwijk   4  -  9

Prachtige prestatie

Noorderwijk trok met knikkende knieën naar Charleroi. Yozgat mag dan wel het kleine broertje zijn van kampioen A&M Chatelineau, hun vierde plaats in tweede nationale A is een bewijs van hun klasse.

Bovendien stond Real niet op zijn sterkst. Appi Azzimani is nog steeds niet vervangen en Kevin Corthouts was op verlof. Maar daar was tijdens de wedstrijd weinig van te merken. Noorderwijk speelde een perfecte partij met voor het eerst dit seizoen Witvrouwen tussen de palen. De eerste tien minuten werden de bezoekers tegen hun doel geplakt maar de verdediging stond paraat met achteraan een sterk spelende Bart Michiels. De ouderdomsdeken mocht na maanden gesukkel eindelijk weer spelen en hield de boel achteraan dicht.

De eerste counter was raak, uitbraak via Khalid en doelpunt van Sandro Bomboi. (0 -1). Chatelineau bleef de betere ploeg maar een tweede counter was opnieuw raak, weer Bomboi en 0 – 2. De thuisploeg moest stoom aflaten en ze leken net de Rode duivels, goed maar niet efficiënt genoeg.  Noorderwijk bleef perfect verdedigen en schitterend counteren. Tim Wagemans trapte vijf minuten voor de pauze een tienmetertrap keihard binnen (0 – 3) en Khalid net voor de pauze zowaar 0 – 4. Razend efficiënt de Berkemussen voor de rust.

De eerste tien minuten van de 2e helft waren een kopij van de eerste maar nu scoorden de Walen wel. Op korte tijd gingen de meest ervaren krijgers Michiels en Plompen in de fout en de thuisploeg kwam op een gevaarlijke 2 – 4 via Atasever en Afenzonar. Maar beiden zouden even later hun foutje ruimschoots goedmaken. Plompen zette Bomboi alleen voor doel en Sandro potte zijn derde van de avond (2 – 5) en even later bracht Michiels Khalid in schietpositie en 2 – 6 op het bord. De thuisploeg zette alles op alles en bleef voor spanning zorgen en de 3 – 6 (Hautman)en de 4 – 6 (Metous)vielen snel maar Noorderwijk was vrijdag niet te stoppen, De Kok en Khalid, zelfs twee keer zorgden voor de doelpunten. Tussendoor kon Chatelineau nog scoren via een tienmetertrap en een afgeweken bal zodat een vier – negen op het bord verscheen.

Prachtige prestatie van tien zeer gemotiveerde Noordewijkenaars die op 23 december daardoor mogen aantreden thuis tegen het grote Futsal Topsport Antwerpen. Wat een affiche.

Volgende week is er geen wedstrijd door het forfait van Antwerpen Dam, over veertien moet Berkemus naar Turquoise Antwerpen om te winnen uiteraard.

Real Noorderwijk speelde met: Van den Eynde, De kok, Witvrouwen, Khalid, Van der Auwera, Hermans, Wagemans, Plompen en Bomboi.
Doelpuntenmakers waren De kok (1), Khalid (4), Wagemans (1) en Bomboi (3)